Milujete frappé? My taky!
Počátky lahodného nápoje frappé prý sahají až do roku 1957 do Řecka. Frappé vzniklo úplnou náhodou během výstavy v Soluni, kdy jeden z vystavovatelů představoval čokoládový nápoj pro děti. Mléko smíchal v šejkeru s čokoládovým práškem a budoucí frappé bylo na světě. No a od té doby jsme si ho oblíbili i my, dospělí.
Lámete si hlavu, jak udělat frappé? Připravili jsme si pro vás rychlý frappé recept, který zvládnete jedna báseň.
Na přípravu ledového frappé budete potřebovat:
- vysokou sklenici a brčko
- kávu - doporučujeme třeba Nescafé Frappé nebo ochucené frappé
- cukr
- studenou vodu
- kostky ledu
- mléko
- ruční nebo stojanový frapovač, ruční šlehač nebo shaker
Postup
- Do vysoké sklenice dáme 1,5 kávové lžičky Nescafé Frappé (v případě potřeby přidejte cukr dle vaší chuti)
- Přidáme studenou vodu (minimálně 1 cm, maximálně 1,5 cm)
- Obsah sklenice frapujeme do husté pěny
- Do sklenice s frappé dolijeme studenou vodu zhruba 1 cm po okraj a přidáme 3 kostky ledu
- Podle chuti dolejeme mléko, osladíme a vložíme slámku
- Frappé slámkou promícháme (tím se uvolňuje káva z pěny)
A ulalalá, osvěžující frappé je hotové!